Κομπόστα Μήλου

    Υλικά:

    1 κιλό μήλα

    115 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα

    250 γρ. σύκα αποξηραμένα

    80 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα ωμά

    3 ξυλάκια κανέλα

    8 καρφάκια γαρίφαλο

    400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

    2 λίτρα νερό

    1 λεμόνι

    1 πορτοκάλι

    Εκτέλεση:

    1.      Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια

    2.      Σε ένα λεκανάκι βάζουμε αρκετό νερό και στύβουμε το μισό λεμόνι μέσα στο νερό

    3.      Κόβουμε τα δαμάσκηνα και τα σύκα τα αποξηραμένα στη μέση και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στα μήλα

    4.      Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα δυο λίτρα νερό ρίχνουμε την ζάχαρη και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κανέλλα και το γαρίφαλο τα οποία τα βάζουμε 5-6 λεπτά πριν το τέλος και μετά τα αφαιρούμε

    5.      Θα στύψουμε το πορτοκάλι και το μισό λεμόνι και θα τα προσθέσουμε και αυτά μέσα

    6.      Τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και είναι έτοιμα

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική